Štika s hráškovo smetanovou omáčkou a červeným pyré

Ingredience:

  • 1 ks středně velké štiky
  • cibule
  • hrášek v plechovce
  • smetana
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka na zahuštění
  • na pyré - brambory a červená řepa

 

Postup:

Štiku osolíme, opepříme, poklademe jí plátky másla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu 30 min. Mezi tím si v pánvi spěníme na másle cibulku a hrášek. Vše přidáme do trouby na štiku.

Po upečení vyndáme štiku a všechnu omáčku i s hráškem dáme zpět na pánev, poprášíme hladkou moukou a zalijeme smetanou.

 

Do téměř uvařených brambor přidáme 2 vrchovaté lžíce červené řepy (zavařené). Necháme chvíli povařit a pak slejeme. Přidáme máslo, mléko, trochu vody z červené řepy a vše důkladně rozmixujeme.

 

Dobrou chuť Vám přeje Johana Volcová