Štika s hráškovo smetanovou omáčkou a červeným pyré
Ingredience:
- 1 ks středně velké štiky
- cibule
- hrášek v plechovce
- smetana
- sůl
- pepř
- hladká mouka na zahuštění
- na pyré - brambory a červená řepa
Postup:
Štiku osolíme, opepříme, poklademe jí plátky másla a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C po dobu 30 min. Mezi tím si v pánvi spěníme na másle cibulku a hrášek. Vše přidáme do trouby na štiku.
Po upečení vyndáme štiku a všechnu omáčku i s hráškem dáme zpět na pánev, poprášíme hladkou moukou a zalijeme smetanou.
Do téměř uvařených brambor přidáme 2 vrchovaté lžíce červené řepy (zavařené). Necháme chvíli povařit a pak slejeme. Přidáme máslo, mléko, trochu vody z červené řepy a vše důkladně rozmixujeme.
Dobrou chuť Vám přeje Johana Volcová