Krémová rybí polévka podle mamky Marty
Ingredience:
- kapří vnitřnosti a hlava
- mrkev, celer a petržel
- sůl
- slepičí bujón
- muškátový květ
- podravka
Postup přípravy receptu:
Očištěné vnitřnosti a hlavu dáme vařit na cca 15 - 20 min. do osolené vody (nejdříve hlavu, na posledních 5 minut přidáme vnitřnosti). Rybí vývar přecedíme přes sítko, z hlavy obereme maso, které spolu s vnitřnostmi nakrájíme.
Zeleninu si nakrájíme na menší kousky a dáme do osolené vody povařit do měkka.
Zeleninový vývar smícháme s rybím vývarem v poměru 1:1, přidáme zeleninu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme muškátový květ a slepičí bujón. Pokud je zapotřebí, dochutíme vývar podravkou a zahustíme jíškou. Nakonec přidáme nakrájené vnitřnosti.
Krémovou rybí polévku podáváme s nasmaženými kostičky z rohlíků.
Dobrou chuť Vám přeje mamka Marta :-)