Krémová rybí polévka podle mamky Marty

Ingredience:

  • kapří vnitřnosti a hlava
  • mrkev, celer a petržel
  • sůl
  • slepičí bujón
  • muškátový květ
  • podravka

Postup přípravy receptu:

 

Očištěné vnitřnosti a hlavu dáme vařit na cca 15 - 20 min. do osolené vody (nejdříve hlavu, na posledních 5 minut přidáme vnitřnosti). Rybí vývar přecedíme přes sítko, z hlavy obereme maso, které spolu s vnitřnostmi nakrájíme.

Zeleninu si nakrájíme na menší kousky a dáme do osolené vody povařit do měkka.

Zeleninový vývar smícháme s rybím vývarem v poměru 1:1, přidáme zeleninu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme muškátový květ a slepičí bujón. Pokud je zapotřebí, dochutíme vývar podravkou a zahustíme jíškou. Nakonec přidáme nakrájené vnitřnosti.

 

Krémovou rybí polévku podáváme s nasmaženými kostičky z rohlíků.

 

Dobrou chuť Vám přeje mamka Marta :-)